zondag 27 februari 2011

Resultaat van een weekje vakantie!

Hallo allemaal. Hier zien jullie het resultaat van een weekje vakantie. Het valt een beetje tegen eerlijk gezegd.
Voor je het weet is de week om.
De dambord-quilt is bijna af, nog een klein stukje rand met de hand omzomen. Helemaal zelf gemaakt door onze jongste dochter, ik ben trots op haar. Zelf geknipt en genaaid. En keurig netjes. Alle naadjes precies op elkaar. Goed gedaan! Het maken van 24!! damstenen was wel even afzien, verstand op nul en blik op oneindig. Leuk tasje erbij om ze er allemaal in te doen.
Zelf heb ik ondertussen de sneeuwmannetjes gemaakt. Op de handwerkbeurs in Rotterdam afgelopen herfst had ik dat pakketje gekocht, in de kast gelegd en ...vergeten. Maar snel maken voor de volgende beurs in Zwolle weer nieuwe dingen opleverd.
Gisteren naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Oei wat druk! Weer heel veel leuke dingen gezien en wat kleinigheden gekocht. o.a. naalden, een mal om een rand in de log-cabin quilt te quilten en een borduurpatroon van koffie en thee. Ik heb het idee dat de beurs elk jaar groten wordt. We hebben de hele dag nodig gehad om alles te bekijken ;-).
Komende week wordt een druk weekje met verjaardag van onze zoon en nog 2 andere verjaardagen. van Quilten of ander handwerk zal wel niet zoveel komen. O ja, misschien woensdag weer naar De IJsselhallen in Zwolle, dit keer is er het stoffenspektakel.
Nu een paar steken breien, dan naar de kerk en daarna naar de verjaardag van de vriendin van onze zoon en voor je het weet is de dag weer om.Groetjes

woensdag 16 februari 2011

Dochterlief's handwerken

Zoals beloofd een paar foto's van werkjes van onze jongste dochter.
Net als haar moeder houdt ze ook van freubelen, alleen moet het niet te lang duren, hahaha..
Het kleed met de roze en rode vierkanten heeft ze een keer op internet gezien, op YouTube.
Er komt geen naaimachine aan te pas. Alleen een schaar en een heleboel geduld.
Het prikbord (schildersdoek) komt van de Action en hebben we met zwarte stof bespannen. lintjes erop en ze had al een voorraadje rozetjes gemaakt, die nu goed van pas kwamen.
Dit zijn leuke dingen om te doen in een vakantie.

Volgende week, in de voorjaarsvakantie wil ze beginnen met een grotere quilt. Laatst had ik bij de boekhandel een Quiltboek voor maar €5,- gekocht en daarin zag ze een quilt in de vorm van een dambord.
Stof hebben we inmiddels gehaald. Zie foto hieronder. Wel geen dambord-kleuren maar dat mag de pret niet drukken.
Dus....volgende week de naaimachine maar op de tafel en 'racen' maar.
We hebben er allebei zin in!

zondag 13 februari 2011

Een echte Award ontvangen!!

Jippie, nog maar net een blogje begonnen en nu al een Award ontvangen. Dat geeft de burger moed.
Roos,van Quiltwerk in uitvoering hartelijk dank voor deze enorme opsteker.
maar.... dit schept natuurlijk ook verplichtingen. Hier volgen de spelregels:

Je maakt een verwijzing naar de blog en/of persoon die je de Award heeft gegeven
*Geef vervolgens de Award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs
*Laat een berichtje achter op deze blogs dat ze een Award gewonnen hebben.
*En het is de bedoeling dat er vooral aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo bekende blogs

Nu moet ik een keuze maken uit al die blogs die ik volg..... en dat valt niet mee.
De meeste zijn redelijk bekend en doen al langere tijd mee.
Waar ik altijd heel vrolijk van wordt als is alleen al de beginfoto zie is de blog van Claire van Haken...en meer!. al die vrolijke kleuren. Geweldig! Dat is dus nummer 1.
De tweede is voor Anki met haar blog Quilting is sharing. Ze maakt de prachtigste madala's. Ik hou van de symmetrie en de kleuren die ze hierin verwerkt. Ook haar quilts zijn de moeite waard om te bekijken.
De derde Award die ik vandaag weggeef is voor....... eens even zoeken uit al die blogs die ik in mijn favorieten-lijst heb staan...Annemieke Price-Talen van granniesquilt .Bijzonder zijn haar 'afsluiters'. Ook nieuwsgierig geworden... kijk snel op haar blog!

Hè, hè, dat staat erop. Wat een gezoek hoe dat moet met al die links enzo weergeven.Om dit kleine stukje te schrijven ben ik ruim een uur bezig geweest.Waar ben ik aan begonnen..! Maar goed, weer een hoop geleerd vandaag. Wat een Award allemaal niet teweeg kan brengen.

Genoeg voor vandaag. Komende week zal ik een paar foto's plaatsen van handwerkjes die onze dochter heeft gemaak. Dus tot de volgende keer.

Groetjes, Gerda

zaterdag 5 februari 2011

KlosjesVandaag weer verder met de klosjes. Vanmorgen 19 klosjes gestreken, dat schiet lekker op.
Nu eerst maar een paar rijen eraan zetten. Na alles uitgelegd te hebben op de kamertafel moest ik een manier bedenken om het ergens anders neer te kunnen leggen. Kom niet zover vandaag om alles eraan te zetten.
Een theedoek opgezocht en alle klosjes op de juiste volgorde erop gespeld. Zo kan ik rij voor rij afwerken.
Op de foto zie je nog een stapeltje klosjes die klaar zijn, maar ik moet er nog wat maken met een andere stof voor een betere verdeling van de kleuren. Die heb ik afgelopen week al wel gesneden en geknipt, maar nog niet allemaal gemaakt.
Maar voorlopig kan ik weer vooruit. Jullie worden op de hoogte gehouden.
Tot de volgende keer.

Groeten, Gerda
Posted by Picasa

dinsdag 1 februari 2011

Log-cabin

Hieronder zie je een foto van mijn log-cabin quilt in wording. Hij is gemaakt van allerlei restjes en ik wilde eens wat andere kleuren gebruiken. Helaas.... dit zijn niet echt mijn kleuren in ik vind het dan ook geen mooie quilt worden. De stof voor de achterkant vind ik wel mooi.
Het maken van de log-cabin blokken is wel heel leuk om te doen. Eerst het patroon op een soort vlieseline getekent en toen de reepje stof aan de achterkant vastgenaaid. Het werkt heel precies op die manier.
Nou ja, het is altijd gemakkelijk om een quilt bij de in de auto te hebben. Hij is ongeveer 1m x 1m. en er komt nog een donkerrode bies omheen. Moet hem nu nog doorquilten.
Niet te veel, dan is ie snel af......
Ik heb er in ieder geval veel van geleerd. Goede stoffen en kleuren bij elkaar zoeken!!!!! Wat er precies fout is gegaan weet ik niet, ik denk dat de kleuren licht en donker soms te dicht bij elkaar liggen. Hoewel, op de foto lijkt het effect beter dan in het echt. Maar goed, snel afmaken en dan lekker weer wat nieuws beginnen. Er zijn nog zóóóóveel leuke dingen om te maken, hier zal ik niet van wakker liggen.

Groeten, Gerda