woensdag 30 maart 2011

maandag 28 maart 2011

klosjes

Ja, ik weet het.. klosjeszaterdag is al geweest, dus maar op maandag. Het weekend was gevuld met allerlei andere dingen en zodoende geen 'tijd' gehad om wat te plaatsen ;-)
3 rijen zitten er nu bij aan. Hij is nu 13 rijen hoog van 15 klosjes. Al een heleboel.
Het was een beetje lastig om de lap mooi op de foto te krijgen want ik wilde ook graag de narcissen die zo fleurig bloeien en de kippen erop hebben. Dan maar meerdere foto's. Kijk en geniet!

Groeten Gerda



woensdag 23 maart 2011

Hexa-bloemen woensdag en lockmachine-hoes

Hallo allemaal. Wat een weertje hè, (volgens mij heeft iedereen het over het weer) voordat ik even in de zon ga een overzicht van mijn bloemetjes. Op veel blogs is woensdag de Hexa-bloemen dag! Nu wil ik dat ook proberen om op woensdag mijn bloemetjes te laten zien. 'k weet niet of het elke week lukt... maar ik doe mijn best. Dus hieronder zie je de foto, niet zo heel veel vanaf zaterdag maar ik denk een stuk of 4. Doordat ik ze kriskras en gelijk aan de lap zet is het niet zo goed te zien welke nieuw zijn. Hij is in elk geval al weer een stukje groter geworden. Wel een vrolijke boel vind ik zelf ;-)
Gisteren nog wat zitten te naaien en zag ik opeens dat de hoes van de lockmachine nog nooit op de foto was gekomen. Gemaakt van hexagonnen die ik over had van het grote kleed... maar toen ik daar mee bezig was kwam ik er al snel achter dat lang niet genoeg was. Heb er nog hééél veel bij moeten maken. Dit was de eerste keer dat ik met de naaimachine iets heb doorgequild. Gaat wel lekker snel moet ik zeggen. Hoewel ik af en toe niet helemaal precies in de naad heb genaaid....toch wel leuk geworden.

Ga nu nog een uurtje in de zon zitten bloemetjes haken.
Groeten, Gerda

zaterdag 19 maart 2011

klosjes, log-cabin en hexagonnen

Hallo allemaal.
Ben nu bezig om 3 rijen klosjes aan de kloslap te zetten en ik heb deze week 6 klosjes gemaakt (niet op de foto:-( ). Als deze rijen eraan zitten staat de teller op 13. Op naar de 20!

Verder heb ik deze week de laatste log-cabin blokken doorgepit. Nu eerst de rand eraan zetten, die ligt al geknipt in de mand. Als dat eraan zit ga ik denk ik de witte rand eromheen nog doorquilten. Op de handwerkbeurs in Zwolle heb ik een mal gekocht, maar die is iets te breed. Maar ik denk dat ik wel een gedeelte ervan kan gebruiken. Ben nog steeds niet weg van de log-cabin maar ja.....

Ook zij er weer een paar bloemetjes bij gekomen, Weet niet precies hoeveel, heb het niet bijgehouden. Schattig hè!?

Fijn weekend verder,
Groetjes Gerda

zondag 13 maart 2011

Breien van een sprei en hexa-bloemen


Hierboven zie je een foto van mijn 10-jaren plan: het breien van een sprei.
Het is niet de bedoeling dat het snel af moet, maar ik wil af en toe een lekker rustig zitten te breien, verschillende steken uitproberen enz. Daarom ben ik vorig jaar april begonnen met het breien van een sprei in banen. Of het een 1- of 2-persooons wordt weet ik nog niet. Dat zien we ter zijner tijd wel. 1 baan heb ik inmiddels af. Wol heb ik hier in de plaatselijke kledingwinkel gekocht waar ze ook een hoekje met wol hebben. Zo hoef ik niet alles tegelijk te kopen. Mocht er heel veel verschil in kleur zitten later, dan verf ik het wel een andere kleur.
Het streven is elk jaar een baan van ruim 2 meter lang!! Lig nu nog voor op schema.

Hieronder een foto van de hexa-bloemetjes. Als ik me niet vergis zijn er 6 bijgekomen. Niet zo heel veel, maar elke dag 1 gemaakt. Toch wat gedaan.
Ook heb ik een aantal klosjes gemaakt (ben vergeten te tellen hoeveel, plm 10) en 3 rijen op goede volgorde gezocht. Deze kan ik nu aan elkaar maken en aan de grote lap zetten. Als dat is gebeurt zal ik weer een foto maken en hier plaatsen.

Wat grappig dat ik nu al 26!! volgers heb. 'k Ga nu even op jullie blogs kijken voor zover je die hebt en nog een heleboel andere die ik volg. Daar ben ik nog wel een poosje zoet mee. Wat worden er toch veel leuke dingen gemaakt. Helaas ontbreekt het mij ,en waarschijnlijk velen met mij, aan tijd om alles wat mooi is te maken. Maar alleen kijken geeft ook al voldoening.
Groeten allemaal en een fijne dag verder

Gerda

Posted by Picasa

zaterdag 5 maart 2011

klosjes, gehaakte onderzetters en kleine hexagonnen

De afgelopen week druk geweest met verjaardagen dus niet zoveel gedaan. maar heb nog wat liggen van de afgelopen weken dat ik nog kan laten zien. Gelukkig !!

Als eerste klosjes. Dertien stuks zijn er weer af. Ik zie op meerdere blogs dat zaterdag klosjesdag is, dus lijkt me vandaag een goed moment om ze te laten zien. Het wordt weer tijd om een paar rijen te maken. Misschien kan ik dat volgende zaterdag laten zien:-)
 
Als tweede de gahaakte onderzetters. Een mooi werkje om er tussendoor 'even' te doen. Ik had leuke glazen onderzetters gekocht op de nieuwe tafel maar die zijn niet zo praktisch. Als het glas nat is aan de onderkant blijft de onderzetter vastplakken aan het glas en valt vervolgens op de grond aan diggelen. Zo zijn er nu al twee gebroken:-(. Deze kunnen in ieder geval niet stuk!) Het patroon heb ik op de blog van  gezien.
  


Het derde dat ik hier laat zien is een nieuw project - ja, dat kan er ook nog bij - van kleine hexagonnen. ze hebben een doorsnee van 3 cm. Ik had een heleboel vierkantjes geknipt van 4x4 cm. Dit om er ooit een kleed van te maken. Ik heb een stukje geprobeert maar vond het niet zo geweldig om te doen. En omdat ik na het eerste zwart-witte kleed (zie foto aan de rand van de blog) helemaal verliefd ben geworden op de hexagonnen kan ik de vierkantjes mooi gebruiken voor de bloemetjes. Ze krijgen allemaal een wit hart.
Er ligt nog een zak met restjes stof in de kast dus ik kan voorlopig vooruit. Wat het gaat worden weet ik nog niet.
Dat zien we na verloop van tijd wel.

Zo! Dit was het voor vandaag. Een fijne dag verder en voor morgen een goede zondag toegewenst.

Groetjes, Gerda