woensdag 20 april 2011

haakwerkjes

Wat een ongelooflijk lekker weertje hè. Bijna niet te geloven dat het nog maar half april is.
Met al dat mooie weer natuurlijk veel buiten geweest.... dus minder gehandwerkt. Alles moest ontdaan worden van spinnewebben e.d. om lekker buiten te kunnen zitten. Geeft niet, is ook wel leuk om te doen. Vooral als je daarna lekker kunt genieten van een schone zithoek. En dat hebben we gedaan afgelopen weekend.
Om het 'prieeltje' , zoals wij dat noemen, gezelllig aan te kleden heb ik een paar bloempotjes gehaakt. Heel simpel maar erg leuk vind ik zelf.


Een paar hartjes aan een haakje en het hoekje lijkt opeens een stuk gezelliger. Dit patroontje heb ik ergens van internet afgehaald. Leuk om te maken ;-))

Em dan tenslotte nog 1 foto van onze appelboompje die in bloei staat. Het is altijd maar afwachten of er ook appels aankomen en hoeveel, maar dit is al heel mooi om naar te kijken.
Probeer allemaal zoveel mogelijk van het mooie weer te genieten, het kan in Nederland zo maar omslaan!
groetjes Gerda

maandag 11 april 2011

bloemtjes, klosjes en een rand

Hè, hè, daar zijn we weer.
Vorige week druk met van alles en nog wat, dus maar even gewacht tot het weer wat rustiger is.
Ik ben ondertussen wel bezig geweest met van alles een klein beetje; stukje gebreid, gehaakt, een paar bloemetjes gemaakt en op de foto gezet, heerlijk in de zon. Ook begonnen om de rand om de log cabin quilt te maken. Zodra die eraan zit is de bedoeling om de witte rand nog door te quilten. En ook nog 11 klosjes gemaakt. Alles bij elkaar valt het nog best wel mee, ondanks de drukke week.
Zaterdag op de rommelmarkt 1 schort verkocht, de andere hou ik zelf wel. Tenzij er een liefhebber voor is, dan wil ik het wel verkopen voor €7,50.
Op de markt heb ik nog 2 handwerkboeken en 2 borduurtjes gekocht. Ik heb niks speciaals met de letter A en J, maar misschien is het ooit wel leuk om in een quilt te verwerken. Er ligt er ook nog 1 in de kast van onze dochter, de letter L. Bedoeld om zelf eens te borduren, maar ja, zij houdt helemaal niet van handwerken ;-( . Het ligt dus nog steeds in de kast.
Zo heb ik al het begin van een verzameling (die had ik nog niet, LOL).

Nu ga ik eerst een poosje in de zon zitten met een hele (schoenen-)doos vol met sokken waar één of meerdere gaten in zitten. Kijken of daar nog eer aan te behalen valt. Het is niet mijn lievelingsklus, maar ja, moet ook gebeuren. Het nuttige maar met het aangename verenigen.

Groetjes, Gerda

zaterdag 2 april 2011

klosjeszaterdag en schorten

Welgeteld 1 zielig ongestreken klosje. Niet veel hè? Wel heb ik snel nog een paar reepjes gesneden, om toch wat op de foto te zetten;-) Maar ik heb niet helemaal stil gezeten... Er zijn een paar schorten onder de naaimachine vandaan gekomen.
a.s. zaterdag is er bij ons van de kerk een rommelmarkt en verkoop van allerlei spullen. Samen met een buurvrouw hebben we een paar schorten gemaakt. Zij rood met witte stippen en blauw en ik zwart-wit.
Nu maar hopen dat er liefhebbers voor zijn!
Goed weekend verder, en geniet nog even van de zon.
groetjes Gerda