vrijdag 28 oktober 2011

vooruitgang...

Jazeker er zit vooruitgang in... langzaam maar zeker wordt ie groter. Dan heb ik het over de klosjeslap.
300!! heb ik er gemaakt en toen vond ik het wel genoeg. Maar ja, dochterlief vond hem nog niet groot genoeg: 'Ik kan er nog niet helemaal onder'. Inderdaad, daar mankeert nog wel een stukje aan.
Een rood geblokt randje erlangs en toen een rand opgezocht. Deze had ik al een keer gezien in een Quiltmania, en vond hem toen al mooi. Nog steeds vind ik hem mooi en is ook leuk om te maken. De lapjes zijn iets groter dan de klosjes, het schiet dus ook meer op. 't Gaat lekker. Als deze rand af is passen we weer een keer en anders maak ik er nog een rand aan vast. 'k Heb ontdekt dat ik wel hou van randen, geeft afwisseling. Hier zie je een paar foto's:

Het breiwerk schiet nog niet zo erg op, zeker niet als je alles weer uithaald! Iedere keer als ik aan het breien was zat ik te kijken, en te kijken, en te kijken... Vond het toch wel erg breed. Past ook niet zo mooi bij de andere banen. Tot ik op een dag heb besloten om toch maar overnieuw te beginnen. Iets wat je nu al niet echt mooi vind, wordt nooit mooi. We gaan vrolijk verder, het is toch een 10-jarenplan.


Goed weekend, groeten Gerda

8 opmerkingen:

 1. wouw, deze is prachtig, en wat een leuke rand heb je hier voor bedacht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjeetje Gerda jouw klosjeslap wordt wel errug mooi met die randen. Ik geloof dat ik die rand ook eens heb gezien en hij is inderdaad mooi en apart. Ik ben benieuwd hoeveel randen je eromheen moet maken voor hij groot genoeg is.En veel succes met je 10-jaren breiplan...
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Gerda,je klosjes zijn prachtig en de rand vind ik super!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig!! je klosjesquilt is super mooi van kleur en de rand vind ik erg mooi! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een werk, maar wel een supermooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi en kleurrijk al die klosjes, leuke rand zet je eromheen. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You do so wonderful work.
  Greetings from Germany, Grit

  BeantwoordenVerwijderen