zaterdag 22 januari 2011

klosjes en mini-hexagon...

Deze week heb ik maar liefst 24 klosjes gemaakt. Ze waren al wel allemaal gesneden, dus dat scheelt. Ook ben ik begonnen met kleine hexagonnen. Alle afvalstukjes die ik in het afgelopen jaar heb verzameld kan ik daar mooi voor gebruiken. De hexagonnen hebben een doorsnee van 3 cm. Gisteren wat malletjes geknipt. Het liefst gebruik ik daarvoor lege doosjes van macaronie e.d. Dat is mooi stevig maar niet te dik. Maar dat is toch wel een heel werk. Maandag bij de copy-service even kijken voor wat steviger papier (bv. 160 gr) wat in de printer kan. Ga nu nog even naar Zwolle, naar lappenland met m'n dochter. Een stofje halen voor een achterkant van een log-cabin en fiberfill en zij zag in een boek een quilt in de vorm van een dambord. Kijken of daar leuke stof voor is.Goede zondag allemaal.

Groeten, Gerda

dinsdag 18 januari 2011

Agenda-omslag en bijbel-omslag

Afgelopen zaterdag de naaimachine op tafel gezet en een agenda-omslag gemaakt. Ik had een goedkope agenda gekocht met de bedoeling er zelf een leuke omslag om te maken. Dat moet dan natuurlijk wel het liefst dit jaar gebeuren.... Niet te lang ermee wachten dus.
Voor de altijd zoekgeraakte pen een vakje op de voorkant gemaakt. Nooit meer naar een pen zoeken!!!
Nu ik toch bezig was, ook maar een nieuwe omslag om de huisbijbel gemaakt. Ik had er vorig jaar ook een gemaakt, leuk rood bewerkt stofje en een kruis erop geappliceerd. Volgens de kinderen leek het meer op het boek van sinterklaas, ahummmm. Dat is niet de bedoeling, al hebben we er wel lol om gehad.
Hieronder de foto's.

Groetjes, Gerda


vrijdag 14 januari 2011

Hallo,

Na een paar dagen lamlendig op de bank hangen, weer een berichtje van mij gezond en wel.
Ondertussen heb ik picasa op de laptop gezet. Hier mijn eerste collage!
Voor onze jongste dochter ben ik een klosjesquilt aan het maken. PIP is haar lievelingsstof maar met allerlei restjes en lapjes erbij komen we ook tot een mooi geheel en niet zo duur. Ze vindt het zelf helemaal geweldig en kan niet wachten tot het af is. Maar dat duurt nog wel een tijdje.
Links bovenin de lap voor zover die nu af is. Het ligt in de bedoeling om er 20 rijen van 15 blokken van te maken. 7 zijn er nu af dus ik kan nog even vooruit...
Rechts erboven een schrift dat ik heb gekocht om alles op te schrijven. Vaak noteer ik maten, kleuren, hoeveelheden enz. op een kladblaadje die ik vervolgens nergens kan vinden als ik het nodig heb. Hopelijk gaat dit beter.
Op de foto's rechts een close-up van mijn bakje met klosjes die ik heb gemaakt en de voorgeknipte onderdelen. Linksonder mijn bak in het geheel met op de voorgrond klosje die nog niet gestreken zijn.
Tot zover dit bericht.

Groeten.

p.s. Het is prima weer om lekker te gaan zitten freubelen.....
Posted by Picasa

maandag 10 januari 2011

Nieuw in blogland

Hallo allemaal.
Vanaf vandaag wil ik regelmatig mijn vordering op het gebied van handwerken laten zien.
Al een jaartje volg ik regelmatig andere bloggers en beleef daar veel plezier aan en vind het nu tijd om ook zelf het web op te gaan.
Het is wel even puzzelen om alles uit te zoeken. Daar moet ik nog wel even tijd voor maken.
Ik probeer  een foto van een quilt die ik in 2010 heb gemaakt voor onze oudste dochter te plaatsen. Ben benieuwd of het lukt.
Tot de volgende keer.