maandag 20 februari 2012

Leuke dingen..!

Afgelopen weken met verschillende projecten bezig geweest. De top van de klosjesquilt voor onze jongste dochter is af. Volgende week woensdag is in Zwolle weer het stoffenspektakel, daar ga ik maar eens kijken voor een mooie achterkant. De voorkant is een fleurig geheel geworden, ben er zelf zeer tevreden over.
 Op mijn verjaardag, augustus vorig jaar, kreeg ik van mijn broer en schoonzus een compleet pakket van Zpagetti om een tas van te haken. Heel gemakkelijk om te doen en gaat lekker snel, haaknaald nummer 12. Op de foto lijkt het blauw maar het is zwart. Hier zie je het eindresultaat...


Nu de klosjes 'af' zijn, mag ik met een nieuwe beginnen. 1 wand in de kamer is nog helemaal kaal dus ben ik begonnen met allemaal sterretjes te maken, op dezelfde wijze als de hexagonnen, met kartonnetjes. Deze manier van werken is voor mij erg prettig en zeker met al die punten werkt het erg nauwkeurig. Het gaat ook nog een keer erg snel, er zijn er al een heleboel af. Moet nog wel een beetje puzzelen hoe het in elkaar wordt gezet. Dat zien jullie dan de volgende keer wel. Het wordt niet zo'n hele grote, 16 of 20 sterren.
Op de handwerkbeurs afgelopen zaterdag in Zwolle heb ik nog een paar bollen Zpagetti gekocht. Hiervan wil ik een kleed voor ons bed maken. Met die kou de afgelopen weken kreeg ik steeds koude voeten als ik uit bed stapte en mijn sloffen niet zo snel kon vinden in het donker.
Natuurlijk gelijk begonnen en al een mooi stukje gedaan.

7 opmerkingen:

 1. Je klosjesquilt is een lekker vrolijk geheel geworden en ik weet zeker dat je dochter er blij mee is.Dat Zpagetti lijkt me ook zo leuk om te doen en dan die sterretjes... Je hebt me weer helemaal nieuwsgierig gemaakt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je klosjesquilt is erg mooi met deze vrolijke kleuren. Misschien moet ik toch maar eens zo'n bol Zpagettie kopen want je tas vind ik wel heel erg leuk.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerda,

  Je hebt een Liebster Blog Award van me gekregen!! Kijk maar bij mijn laatste blog bericht.

  Groetjes, Debbie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je klosjesquilt is erg mooi geworden!!Je hexagons vind ik erg mooi ik ben in Oct.(2011) er ook mee begonnen.Hoe het wordt heb ik geen idee van.
  Fijn weekend Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie sterretjes...
  Knap!!!Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige Klosjesquilt heb je gemaakt. Heel erg mooi de combinatie van rood en blauw. Ik zie dat jij ook bezig bent met de hexagonbloemen en ook met de sterren. Die staan ook nog op het lijstje in mijn hoofd. Een lijstje wat alsmaar langer wordt!

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn dochter is niet creatief,maar zij is wel helemaal verslaafd aan dit haken. En bij jou lijkt het ook een (nieuwe) verslaving te worden. Pas maar op,straks heb je geen tijd meer om te quilten. (ha ha)

  BeantwoordenVerwijderen