zaterdag 22 september 2012

Weer terug in blogland!

Na een héééle lange tijd (veel te lang) eindelijk weer eens een berichtje van mij. Niet dat ik niets gedaan heb, integendeel. Maar gewoon geen zin om wat te schrijven. Gelukkig nu wel weer. Deze week heb ik het klosjeskleed afgemaakt. Op het laatst moet je gewoon even doorpakken, anders blijft het maar liggen. Hier een foto van het eindresultaat. Hij is voor onze jongste dochter en die is er heel blij mee.

Verder heb ik een quilt gemaakt van restjes van oude spijkerbroeken. Al een hele tijd knip ik blokken van 15x15 uit oude versleten of te kleine spijkerbroeken. Deze heb ik met de naaimachine aan elkaar genaaid in stroken van 12 en zo van 144 blokken een kleed gemaakt. Voor de achterkant heb ik een Fleecelap genomen en met borduurgaren en grote steken aan elkaar gemaakt. De rand heb ik gemaakt van stroken spijkerbroeken, dubbel aan het kleed genaaid en met de hand tegengezoomd. Hier zie je het resultaat....


Op een mooie dag maar buiten gaan zitten met de oude spijkerbroeken om er de repen voor de rand van te snijden. Buiten kun je lekker aanrommelen.

 


Deze is voor een neefje die me elke keer als ie me zag vroeg of het al klaar was... niet dus. Nu even in de wasmachine om de krijtstrepen te wassen en dan is het ook weer lekker fris.
Nu ga ik er nog zo een maken. Gisteravond de fleecelap erachter gespeld, dus die kan ik ook doorpitten. Voor de rand heb ik nog genoeg repen liggen dus dat moet snel af kunnen zijn... ik ben benieuwd.

groetjes en tot de volgende keer, Gerda
Tot de volgende keer.
5 opmerkingen:

 1. Wat is je klosjesquilt mooi geworden! En wat een geweldig idee van oude spijkerbroeken. Mijn zoontje heeft heel wat spijkerbroeken die te klein zijn die ik al een tijdje verzamel, dus misschien laat ik mij wel inspireren door jouw verhaal/quilt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom terug Gerda, je klosjesquilt is super geworden daar zal je dochter zeker mee in haar nopjes zijn. Onze jongste gaf laatst te kennen dat ze ook wel een klosjesquilt zou willen hebben maar aangezien ik er net eentje af heb zal ze daar toch nog een hele tijd op moeten wachten. Die spijkerbroekquilt vind ik ook erg leuk en lekker warm met zo'n fleecedeken er achter.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Nou ik moet je bekennen dat die rand eromheen gekomen is omdat ik de klosjes wel een beetje zat was en de top nog niet groot genoeg was. Ik kan me voorstellen dat je voorlopig geen klosje meer kunt zien want jij had er nog veel meer gemaakt. Die is ook erg mooi geworden. Wat een ander effect geeft het als je andere kleuren gebruikt hè. Dat vind ik nou het leuke hiervan,, elk kleed is weer uniek.
   groetjes, Gerda

   Verwijderen
 3. Welkom terug,... Je klosjes quilt is prachtig en ben wel een beetje verlieft op de spijkerbroeken,... Erg leuk!!

  >>>>>>>>> rent naar de kast om spijkerbroeken te zoeken>>>>>>>>>>>
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enige quilt is dat, die klosjesquilt!!!

  BeantwoordenVerwijderen