zondag 13 maart 2011

Breien van een sprei en hexa-bloemen


Hierboven zie je een foto van mijn 10-jaren plan: het breien van een sprei.
Het is niet de bedoeling dat het snel af moet, maar ik wil af en toe een lekker rustig zitten te breien, verschillende steken uitproberen enz. Daarom ben ik vorig jaar april begonnen met het breien van een sprei in banen. Of het een 1- of 2-persooons wordt weet ik nog niet. Dat zien we ter zijner tijd wel. 1 baan heb ik inmiddels af. Wol heb ik hier in de plaatselijke kledingwinkel gekocht waar ze ook een hoekje met wol hebben. Zo hoef ik niet alles tegelijk te kopen. Mocht er heel veel verschil in kleur zitten later, dan verf ik het wel een andere kleur.
Het streven is elk jaar een baan van ruim 2 meter lang!! Lig nu nog voor op schema.

Hieronder een foto van de hexa-bloemetjes. Als ik me niet vergis zijn er 6 bijgekomen. Niet zo heel veel, maar elke dag 1 gemaakt. Toch wat gedaan.
Ook heb ik een aantal klosjes gemaakt (ben vergeten te tellen hoeveel, plm 10) en 3 rijen op goede volgorde gezocht. Deze kan ik nu aan elkaar maken en aan de grote lap zetten. Als dat is gebeurt zal ik weer een foto maken en hier plaatsen.

Wat grappig dat ik nu al 26!! volgers heb. 'k Ga nu even op jullie blogs kijken voor zover je die hebt en nog een heleboel andere die ik volg. Daar ben ik nog wel een poosje zoet mee. Wat worden er toch veel leuke dingen gemaakt. Helaas ontbreekt het mij ,en waarschijnlijk velen met mij, aan tijd om alles wat mooi is te maken. Maar alleen kijken geeft ook al voldoening.
Groeten allemaal en een fijne dag verder

Gerda

Posted by Picasa

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk om al die vrolijke bloemetjes te zien.
  De sprei word ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je sprei gaat heel mooi worden Gerda en die blommetjes heel mooizo bij elkaar...het witte hartje springt eruit...prachtig...groetjes FRancien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge dat is nog eens plan een bedsprei breien, ik vind het wel heel mooi en af en toe breien is ook best plezierig. Tussen door een bloemetje ongemerkt heb je heel wat gedaan.
  Ik blijf je volgen.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig, jou sprei ligt hier naast mij op mijn poef,laatst zag ik hem ook al bij iemand en er zijn er meer die hem gebreid hebben.
  De mijne is ecru en op naalden 2 1/2 gebreid, hij is éénpersoons geworden en ik heb er 2 1/2 jaar over gedaan, dus kun je nog even vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om al die bezigheid te zien bij jou! Mooie bloemen, zowel van stof als je haakwerk, maar ook jou breiwerk ziet er veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor je berichtje op mijn blog!
  Erg leuk.
  Je bloemetjes zijn leuk, erg vrolijk!
  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk al die vrolijke bloemetjes. en die zwart witte hexagonnenquilt vindt ik ook helemaal geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor dat gebreide sprei en een loffelijk streven, elk jaar zo'n lange baan! En ja, die hexagonnetjes zijn ook wel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig een gebreid sprei, wat een werk ! ! ! In een oude ariadne vond ik ook een patroon voor een sprei ik weet niet of ik daar ooit nog aan begin, ik heb hem natuurlijk wel bewaard.
  Je bloemen staan er mooi fleurig bij ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gerda,
  Mooie hexagonnekes ! Zoveel verschillende kleurtjes !
  En voor het resultaat van je sprei zal ik nog enkele jaartjes moeten wachten dan !? ok .. ;)
  Je hebt een leuke blog met prachtige creaties !

  Prettig weekend nog..

  BeantwoordenVerwijderen