zaterdag 5 maart 2011

klosjes, gehaakte onderzetters en kleine hexagonnen

De afgelopen week druk geweest met verjaardagen dus niet zoveel gedaan. maar heb nog wat liggen van de afgelopen weken dat ik nog kan laten zien. Gelukkig !!

Als eerste klosjes. Dertien stuks zijn er weer af. Ik zie op meerdere blogs dat zaterdag klosjesdag is, dus lijkt me vandaag een goed moment om ze te laten zien. Het wordt weer tijd om een paar rijen te maken. Misschien kan ik dat volgende zaterdag laten zien:-)
 
Als tweede de gahaakte onderzetters. Een mooi werkje om er tussendoor 'even' te doen. Ik had leuke glazen onderzetters gekocht op de nieuwe tafel maar die zijn niet zo praktisch. Als het glas nat is aan de onderkant blijft de onderzetter vastplakken aan het glas en valt vervolgens op de grond aan diggelen. Zo zijn er nu al twee gebroken:-(. Deze kunnen in ieder geval niet stuk!) Het patroon heb ik op de blog van  gezien.
  


Het derde dat ik hier laat zien is een nieuw project - ja, dat kan er ook nog bij - van kleine hexagonnen. ze hebben een doorsnee van 3 cm. Ik had een heleboel vierkantjes geknipt van 4x4 cm. Dit om er ooit een kleed van te maken. Ik heb een stukje geprobeert maar vond het niet zo geweldig om te doen. En omdat ik na het eerste zwart-witte kleed (zie foto aan de rand van de blog) helemaal verliefd ben geworden op de hexagonnen kan ik de vierkantjes mooi gebruiken voor de bloemetjes. Ze krijgen allemaal een wit hart.
Er ligt nog een zak met restjes stof in de kast dus ik kan voorlopig vooruit. Wat het gaat worden weet ik nog niet.
Dat zien we na verloop van tijd wel.

Zo! Dit was het voor vandaag. Een fijne dag verder en voor morgen een goede zondag toegewenst.

Groetjes, Gerda

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke bloemetjes heb je gemaakt, je kunt mooi mee doen met updaten van je hexies op woensdag. Kijk maar eens op mijn blog.

  Fijn weekend. Annemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk zeg als die vrolijke onderzetters en inderdaad een stuk veiliger. '
  zie nu ook de klosjes;)
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk zijn je onderzetters en klosjes Gerda en die hexies...ja...ook een van mijn favoriete modelletjes...de jouwe zijn zo leuk kleurig en het witte hartje springt eruit...mooi hoor...eerst maar een heleboel maken en dan kijken wat je ermee doet..zo doe ik het tenminste en tot nou toe is het altijd wat geworden...meestal iets kleins zoals mijn tasje...maar ze zijn leuk om te maken toch?!...succes met alles verder...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net jou blog bekeken
  Wat heb je al veel leuke dingen gemaakt en je bent ook heel erg snel
  Ik ga je volgen om te zien wat je met je hexjes gaat doen
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke onderzetters! Het lijken vaag wel wat 'mandala's'.
  En welkom als volgster van mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het is heel leuk want ik ben ook bezig met de klosjes met de kleuren groen, blauw en oranje
  het is supper leuk en ik ben er geintersseerd
  en ben pas 10 jaar
  groetjes abigail

  BeantwoordenVerwijderen