vrijdag 12 februari 2021

Hexagonnen

 Al jaren lang ben ik verslaafd aan het maken van bloemen en dergelijke van hexagonnen. Heerlijk werkje voor ertussen door. uiteindelijk heb ik er een 1 persoons deken van gemaakt. Vorig jaar tijdens de 1ste lockdown tijd genoeg om het te dubbelen en te quilten. Sinds de kinderen de deur uit zijn heb ik van 1 van de slaapkamers een naaikamer gemaakt. Een heerlijke plek waar alles kan blijven liggen. Ook heb ik er een grote tafel neergezet waar fijn aan gewerkt kan worden. Hierbij wat foto's van deze hexagonnenquilt:

Zo begon het 10 jaar geleden. Niet wetend dat het zo groot zou worden.


De top af. En op de foto hieronder helemaal af. Handgequilt.



De quilt helemaal rondom afgewerkt met hexagonnen en ook het label hiermee maar netjes afgewerkt.
Daarna heerlijk in de wasmachine gedaan want na 10 jaar overal liggen slingeren waren de bloemetjes wel wat smoezelig geworden. 

We hebben 2 schoondochters die graag een gehaakt deken wilden. Leuk project voor de vakantie. We kamperen al jaren. vanaf 2003 t/m 2019 met een tent. Vorig jaar net voordat corona in ons land kwam, eind januari hebben we na jaren er over gesproken te hebben de knoop doorgehakt en een buscamper gekocht. Wat hebben we er het afgelopen jaar een plezier van gehad. Al heel veel weekenden mee weg geweest en zelfs in september, toen het nog kon, 3 weken naar Zwitserland en Italië. Je bent van niemand afhankelijk en als het moet kun je zo naar huis. Heerlijk. 
Maar nu weer terug naar de gehaakte dekens. Gemaakt van garen van de Wibra en Zeeman. Hieronder de foto's: 

Deze is gemaakt in de wafelsteek.




De twee hierboven zijn hetzelfde van een steek uit een boekje. Geen idee hoe die heet. 
Alle dekens zijn nog steeds volop in gebruik. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten